DANIA GŁÓWNE

Tradycyjna polska kuchnia

Restauracja "TIVOLI" prowadzi tradycyjną kuchnię polską. Potrawy przygotowywane są w sposób domowy na podstawie sprawdzonych receptur. Goście, którzy byli u nas 20 lub 30 lat temu twierdzą, że zapamiętany przez nich smak potraw nie zmienił się. Oferujemy szeroką gamę zimnych zakąsek, zup, dań obiadowych i deserów. Każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.


ZIMNE ZAKĄSKI


Śledź w oleju (70g) 10,00
Śledź Czesi w sosie tatarskim (70g) 10,00
Śledź w sosie chrzanowym (70g) 10,00
Śledź w sosie musztardowo-jajecznym (70g) 10,00
Śledź opiekany w zalewie octowej (70g) 13,00
Rolada z karpia (100g) 10,00
Karp po żydowsku z chrzanem (115g) 14,00
Ryba po grecku (100g) 10,00
Schab w galarecie (50g) 9,00
Ozorek w galarecie (50g) 9,00
Befsztyk tatarski z mięsa wołowego (80g) 15,00
Galaretka z drobiu (200g) 8,00
Pasztet z drobiu z chrzanem (100g) 8,00


ZUPY


Rosół czysty (250g) 6,00
Rosół z makaronem a'la Tivoli (100/250g) 10,00
Rosół z kołdunami a' la Tivoli (80/250g) 12,00
Barszcz czerwony czysty (250g) 6,00
Barszcz czerwony z pasztecikiem (250g) 9,00
Barszcz czerwony z krokietem (250g) 10,00
Barszcz czerwony z kołdunami a'la Tivoli (80/250g) 12,00
Barszcz czerwony z uszkami a'la Tivoli (80/250g) 12,00
Żurek polski z kiełbasą i jajkiem (350g) 10,00
Żurek polski z kiełbasą i jajkiem w chlebku (350g) 15,00
Zupa grzybowa z łazankami (350g) 12,00
Zupa grzybowa z łazankami w chlebku (350g) 15,00
Flaczki wołowe (150/300g) 12,00
Krem pomidorowo-paprykowy (350g) 10,00
Zupa rybna (350g) 12,00


DANIA JARSKIE


Naleśniki ze szpinakiem z sosem czosnkowym (2 szt.) 14,00
Naleśniki z serem na słodko (2 szt.) 12,00
Placki ziemniaczane (200g) 12,00
Obiad Dobrego Wojaka Szwejka (smażony żółty ser, sos tatarski, żurawina, frytki, surówka z kapusty) (200g) 24,00
Półmisek warzyw gotowanych (500g) 22,00
Pierogi ruskie ze śmietaną i skwarkami (250g) 14,00
Pierogi z kapustą, grzybami i skwarkami (250g) 15,00
Pierogi z mięsem i skwarkami (250g) 15,00
Pierogi Babuni (po 5 sztuk: pierogów ruskich, z mięsem, z kapustą i grzybami) 24,00


DANIA Z DROBIU I RYBY


Gotowane udko z kurczaka, ryż, warzywa gotowane (180g) 18,00
Pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty (180g) 18,00
Wątróbka z drobiu, ziemniaki, surówka z kapusty (120g) 19,00
Filet z piersi kurczaka, frytki, bukiet surówek (150g) 28,00
Filet z indyka z żurawiną i chrzanem, frytki, bukiet surówek (130g) 30,00
Kotlet z kurczaka po gruzińsku z żółtym serem na czosnkowych grzankach, frytki, bukiet surówek (150g) 32,00
Karp saute, ziemniaki, surówka z kapusty (100g) 20,00
Filet z mintaja saute, ziemniaki, surówka z kapusty (120g) 20,00
Pstrąg saute (według wagi) 10,00
Sola saute, ziemniaki, surówka z kapusty (180g) 28,00


DANIA MIĘSNE


Golonka pieczona w piwie (według wagi) (100g) 6,50
Placek ziemniaczany po węgiersku ze śmietaną, surówka z białej i czerwonej kapusty (300g) 24,00
Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, kapusta zasmażana (130g) 26,00
Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie, ziemniaki, kapusta zasmażana (100/200g) 26,00
Bitki wieprzowe w sosie pomidorowym, kluski półfrancuskie, surówka z kapusty (100/200g) 28,00
Żeberka wieprzowe w zalewie miodowej, ziemniaki, kapusta zasmażana (200g) 28,00
Chłopskie jadło – dla dwóch osób (pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, kaszanka smażona z cebulką, żeberka wieprzowe w zalewie miodowej, gołąbki z ryżem i mięsem, kapusta zasmażana, ziemniaki, chrzan) (1400g) 65,00
Sztuka mięsa z wołowiny w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z kapusty (100/200g) 30,00
Zraz wołowy w sosie, kasza gryczana, buraczki zasmażane (100/200g) 32,00
Wołowina po burgundzku w sosie z czerwonym winem i pieczarkami, ziemniaki, buraczki zasmażane (100g) 35,00
Befsztyk z polędwicy wołowej, frytki, bukiet surówek (130g) 49,00
Polędwica garnier a'la Tivoli (serwowana na patelni) (trzy plastry smażonej polędwicy wołowej z tartym chrzanem i pomarańczą, frytki, zielony groszek, pieczarki smażone, bukiet surówek) (200g) 62,00


SAŁATKI


Sałatka capresse (pomidory, ser mozzarella, oliwki, bazylia, pomidory suszone, ocet balsamiczny, kulki chlebowe – podawane na ciepło z masłem) (200g) 19,00
Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidory, ogórki, cebula, oliwki, ser feta, papryka, sos vinegrette) (300g) 19,00


DESERY


Jabłecznik podawany na ciepło z gałką lodów i bitą śmietaną (180g) 12,00
Lody z owocami (150g) 12,00
Lody z owocami i ajerkoniakiem (25ml/150g) 15,00
Kawa mrożona (250ml) 12,00
Czekolada na gorąco z bitą śmietaną (350g) 12,00